INFO

Olen oululainen kuvajournalisti, videontekijä ja valokuvataiteilija. Työskentelen Oulusta käsin, mutta toimintasäteelläni ei ole valtakunnallisia rajoja. Erityisesti nautin, jos auton keula on suunnattu pohjoiseen.

Valmistuin valokuvaajaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2001, ja olen siitä lähtien toiminut valokuvauksen moninaisella kentällä. Asiakkainani ovat niin Suomen merkittävimmät mediatalot, eri kokoiset yritykset kuin yksityiset ihmisetkin. Viime vuosina videot ovat tulleet vahvasti mukaan toimenkuvaani, erityisesti musiikkivideot. Sen myötä olen verkostoitunut laajasti muiden alueen media-alan osaajien kanssa. Studioni ja toimistoni löytyvät Oulusta Heinäpään alueelta, ja olen tavattavissa siellä sovittaessa.

Työskentelen valokuvauksen kentällä monella eri saralla. Laadukas kuvajournalistinen työ sanoma- ja aikakauslehtiin, yrityksen markkinointimateriaalit, yritysvideot, tuotekuvat, henkilökuvat ja muotokuvat inspiroivat minua yhtä paljon. Toteutan aina sen vision, mikä asiakkaan kanssa on etukäteen sovittu.

Olen ollut mukana useissa kirjaprojekteissa, muun muassa “Lottovoittajien pöydässä – tarinoita köyhyysrajan takaa” ja “Reunalla – tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä”. Kirjoista jälkimmäinen kisasi finaalissa Finlandia-palkinnosta ja Suuresta journalistipalkinnosta 2017 ja voitti Botnia-palkinnon 2018. Kirja on itselleni mieluinen formaatti, ja toivonkin löytäväni uusia aiheita työstettäväksi.

Edellisessä elämässäni vaikutin rumpalina Sentenced-yhtyeessä (1989-2005). Nykyään musiikkilliset tarpeeni täyttää yhtyeeni The Abbey ja Kuumet.

Suhtaudun työhöni intohimolla, ja toivonkin löytäväni aina uusia näkökulmia ja inspiraationlähteitä tästä elinpiiristä ja maisemasta, jossa elän.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan, miten voisin auttaa sinua tai yritystäsi kuvien ja videoiden maailmassa.

Vesa Ranta